over ons

Uit liefde voor muziek

EigenPlectrum.nl® is sinds 2007 een begrip in de gitaarwereld.

Bij Eigen Plectrum® geven we gitaristen de unieke kans om hun eigen plectrums te ontwerpen. Sinds onze oprichting in 2007 zijn we uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat actief is in 11 landen. Wij zijn trots erop de enige in de Benelux te zijn die deze service biedt. Onze internationale reis begon in 2013, toen we uitbreidden naar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Onze Missie

Het doel van Eigen Plectrum® is om plectrums van de hoogste kwaliteit te maken. We streven ernaar de grootste en beste te zijn in onze sector. Feedback van klanten is voor ons essentieel, en we blijven innoveren met de nieuwste materialen en producten.

Onze Kwaliteit

We gebruiken alleen de fijnste materialen om plectrums te maken die tot de beste ter wereld behoren. In 2014 hebben we ons netwerk wereldwijd uitgebreid om meer producten aan te bieden. Eind dat jaar hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe ontwikkelingen en plectrums en hebben we Eigen Plectrum® geregistreerd als merknaam.

Innovaties en Samenwerkingen

Begin 2015 introduceerden we glow in the dark plectrums en begonnen we samen te werken met bekende nationale en internationale artiesten. Zo maakten we in april 2015 plectrums voor de wereldband AC/DC voor hun Rock or Bust wereldtour en leverden we aan de Nederlandse band Kensington. In oktober 2015 verbeterden we onze plectrums verder met nieuwe materialen zoals Delrin en Nylon plectrums.

Eind 2015 breidden we ons assortiment uit met nieuwe producten, waaronder Jazz plectrums en Vintage plectrums, zodat we een completer aanbod hebben voor iedere gitarist.

Onze Groei

In 2016 creëerden we plectrums voor onder andere Ben Thomas, de gitarist van Adele, en sloten we diverse licentieovereenkomsten met bekende artiesten. In augustus 2016 openden we ons eigen kantoor, dat ook fungeert als afhaalpunt voor snelle service, waar klanten met PIN kunnen betalen.

Vanwege de vraag naar gegraveerde drumstokken hebben we in september 2017 een graveermachine aangeschaft, waardoor we drumstokken en houten plectrums van optimale kwaliteit kunnen graveren. Tevens introduceerden we grip drumstokken met verschillende patronen.

Uitbreiding van ons Assortiment

In 2024 hebben we ons assortiment verder uitgebreid met de gerenommeerde merken Ernie Ball en Dunlop. Daarnaast bedrukken we nu ook merchandise en gitaarbanden, waardoor we nog meer mogelijkheden bieden om je muzikale ervaring te personaliseren.

Succes in Amerika

Sinds 2019 zijn we ook actief in Amerika, waar we met groot succes opereren. Vele klanten weten ons te vinden en we zijn hard op weg om een wereldbekend merk te worden. Ons succes in de Amerikaanse markt is een bewijs van de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten.

In 11

landen actief met een eigen shop.

2007

Ruim 17 jaar actief

+1.500.000

plectrums per jaar

4.6/5

Customer rating

Michael Kenis - Directeur EigenPlectrum

CEO

Michael Kenis

Jasmijn Kenis - Directeur EigenPlectrum

CEO

Jasmijn Kenis

Robin van Dongen - EigenPlectrum

Social Media / Marketing

Robin van Dongen

Jouw passie is onze passie!

Ontdek de wereld van Eigenplectrum.nl

Referenties Blog Contact